Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace

ES | EN | CS

facebookyoutube

Španělský kulturní týden 2019

Program naleznete ZDE

 

Španělský kulturní týden 2018

9. – 13. dubna

Španělský týden letos probíhal především ve znamení baletu, divadla a španělské gastronomie. 

Hned v pondělí se odehrála ostravská premiéra hry profesora Roja Cinco por cinco, která byla jako vždy netradiční. Profesionalita herců (studenti 3. S a 4. S), výborná hudba a neméně kvalitně sestavená scéna uchvátily publikum stejně jako v březnu na národním festivalu španělského divadla v Plzni.

V úterý pak studenti bilingvních tříd navštívili Národní divadlo moravskoslezské, jež uvedlo světově známý balet Don Quijote. Představení pak doprovodila páteční beseda se španělskými tanečníky, mezi kterými nechyběl Sergio Méndez Romero, hlavní hvězda baletu. A jak studenti vnímali představení? To
vyjádřili pomocí obrázků, které namalovali a které bude možno vidět na facebookových stránkách divadla.

Ve středu provoněla celou školu španělská paella, kterou již tradičně přede všemi připravil šéfkuchař Miguel Moraga. Ten také vyhodnotil soutěž o nejlepší gazpacho. První a druhé místo si odnesli žáci 1. C, třetí místo patřilo žákům 2. C. 

Ve čtvrtek uspořádali pro naše studenty besedu španělští vysokoškoláci, kteří nyní studují v rámci programu Erasmus na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Jak se studuje ve Španělsku, jak vnímají české školy studenti z jiných zemí, jaký je vztah mezi učiteli a žáky, to byla jen některé
z mnoha témat, která na besedě zazněla. 

Na závěr musíme zmínit i velmi milé představení, jež sehráli studenti 4. S pro mateřskou školku na Ostrčilově ulici. Pod vedením profesorky Carmen Yunty předvedli divadelní kousek Dobrodružství Dona Quijota, za které jim malí diváci pořádně zatleskali.

PaedDr. Ivana Freitagová

 

Španělský kulturní týden 2016

 spanelsky kulturni tyden

 

 Španělský kulturní týden 2015

Letošní španělský kulturní týden byl zcela mimořádný. Hostili jsme osobnosti ze světa literatury (beseda s Davidem Llorentem o jeho nové knize Te quiero porque me das de comer), flamenca (Petr Vít se svojí dcerou a flamenkové umění), gastronomie (Mitxel Moraga a to nejlepší ze španělské kuchyně), hudby (violloncelový koncert Dasiela Forcade), besedovali s naší bývalou studentkou Natašou Chmelovou, která v současné době ukončuje své studium španělské filologie v Granadě, a nezapomněli jsme ani na španělský film a španělské divadlo.

8. března 2015

 

DSC 0405  f

DSC 0355

DSC 0378

S2150001

 

 

Aktuality z bilingvní sekce

Kontakt

Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace
Hladnovská 1332/35
710 00 Slezská Ostrava

Telefon: 596 241 073
E-mail:
Web: hladnov.cz
Č.ú.: 14639761/0100
IČ: 00 842 753
ID datové schránky: v2wyu8n