Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace

ES | EN | CS

facebookyoutube

Recitační soutěž ve španělském jazyce

V pondělí 22.10. se naši studenti zúčastnili již po několikáté recitační soutěže ve španělském jazyce v rámci kulturního španělského týdne Semana Ostraña pořádané Gymnáziem Olgy Havlové. Byl to již šestý ročník soutěže, kdy studenti z ostravských škol recitovali ve španělském jazyce.

Za Hladnov se zúčastnili 4 studenti v kategorii B (pro čtyřletá gymnázia) a 8 studentů v kategorii C (pro bilingvní studenty). Celkem recitovalo přes 40 účastníků. Odborná porota neměla rozhodování vůbec snadné, protože konkurence byla opravdu velká. Domů jsme si nakonec přivezli tři místa v kategorii C.

Výhercům gratulujeme!

Mgr. Monika Kuchnová

 

Další úspěch v recitaci

V městských kolech recitační soutěže reprezentoval naše gymnázium žák 2. S Jakub Krol. Svým výkonem zaujal porotu jak v obvodním kole, v němž zvítězil, tak v kole okresním, které se konalo před jarními prázdninami v Domě dětí a mládeže v Ostravě-Porubě.

Zde získal Jakub třetí místo a velkou pochvalu poroty za vynikající hlasový projev.

Mgr. Lucie Jemelková 

 

Olympiáda ve španělském jazyce

Pokud jste zvědavi, jak vypadají výherci školního kola olympiády ve španělském jazyku, prohlédněte si fotografii z předávání cen. Najdete na ni vítěze 2. kategorie: Adama Lipinu (1. místo), Katku Janíkovou (2. místo), Vanesu Mlynárovou (3. místo), všechny ze 4. D.

V 3. kategorii se nejlépe umístila Zofia Nawrat (3. S), 2. místo obsadila Kristýna Kolářová (3. S) a diplom za 3. místo si odnesla Markéta Rychlá ze 4. S.
A pokud jste na fotografii nenašli vítěze 1. kategorie, tak Vám mohu prozradit, že je to Daniel Rekšák ze 3. D.
Všem výhercům blahopřejeme a těm, kteří postoupili do krajského kola, držíme palce.

PaedDr. Ivana Freitagová

 

Vyhraj pobyt ve Valencii nebo na Kanárských ostrovech

Pokud jsi studentem bilingvního studia, rád píšeš, kreslíš nebo komponuješ, tak právě Tobě je určena soutěž o jazykový pobyt ve Valencii nebo na Kanárských ostrovech. Bližší informace získáš rozkliknutím následujících odkazů.

Literární soutěž

Gran Canaria

 

Recitační soutěž ve španělském jazyce

V pondělí 9. listopadu 2015 proběhla na Gymnáziu Olgy Havlové recitační soutěž ve španělském jazyce. Letošního, již třetího ročníku, se opět zúčastnili i naši studenti.
Soutěž proběhla v přátelské atmosféře, která pomohla všem recitátorům překonat značnou nervozitu. Tříčlenné porotě se předvedlo celkem 25 studentů ve dvou kategoriích. Hladnov reprezentovali v kategorii A Kristýna Remencová a Gabriel Podwika z 2.S a v kategorii B Kateřina Milotová a Petra Sikorová z 4.S. Kristýna a Petra si za své přesvědčivé výkony odnesly diplomy za 1. místo, Katka skončila druhá a všichni dohromady byli skvělí.

Gratulujeme!

 

20151110 095004   20151111 0951441

 

Olympiáda ve španělském jazyce

Porozumění španělské nahrávce, znalost reálií a samozřejmě konverzace s porotou – to byly hlavní disciplíny ústředního kola olympiády ve španělském jazyce, které se letos uskutečnilo 21. května v Cervantesově institutu v Praze. Poprvé se ho zúčastnili také studenti bilingvních česko-španělských gymnázií, kteří měli příležitost změřit své síly s ostatními vrstevníky, již mají nebo měli možnost ve španělštině komunikovat i mimo výuku. V této náročné disciplíně si zcela suverénně odnesla cenu za 2. místo naše studentka Kristina Kellnerová ze třídy 4.S.

Horké želízko jsme měli také v I. kategorii. Markéta Tomanová z 2.C po jasném vítězství v krajském kole postoupila do celostátního finále, kde obsadila krásné 7. místo.

Reprezentativní prostředí centra španělského jazyka, přítomnost velvyslanců Španělska a Peru, ředitele Cervantesova institutu a představitelů ministerstva školství umocnily slavnost okamžiku při předávání diplomů. Doufejme, že také příští ročník olympiády ve španělském jazyce bude pro naši školu alespoň tak úspěšný jako ten letošní.

21. května 2015

 

Středoškolská odborná činnost – obor historie

Téma Děti španělské občanské války, se kterým vstoupili do soutěže SOČ studenti 5. S Kateřina Miškářová a Matěj Mašík, již od počátku budilo jistý údiv. Práce pojednávající o španělských dějinách se dosud na půdě této soutěže neobjevila, stejně tak zpracované španělské zdroje (odborná literatura, fotografie, získané dokumenty) byly naší odborné veřejnosti představeny poprvé. Příběh Pedra Garcíi, jehož zpracování je vyvrcholením „badatelského“ úsilí studentů, bezesporu přispěl k atraktivitě tématu i jeho pojetí. Studenti bilingvního česko-španělského studia si v odborné oblasti vyzkoušeli, jak se pracuje s cizojazyčnými zdroji, s pamětníkem jiné národnosti a v neposlední řadě také jak téma prezentovat odborné porotě.

Dostalo se jim za to ocenění nejvyšší; v městském kole obsadili 1. místo a v krajském kole krásné 2. místo. Jejich práce byla doporučena do celostátního kola.

12. května 2015

 

20120106 170734                              20150521 155843

 

20150521 162612      20150521 164023

 

Kontakt

Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace
Hladnovská 1332/35
710 00 Slezská Ostrava

Telefon: 596 241 073
E-mail:
Web: hladnov.cz
Č.ú.: 14639761/0100
IČ: 00 842 753
ID datové schránky: v2wyu8n