Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace

ES | EN | CS

facebookyoutube

konference_activ

Konference - ACTIVconference 2007

Již podruhé se v Brně konala celostátní konference pro zájemce o interaktivní výuku, letos pod názvem ACTIVconference 2007.

Program byl bohatý a zajímavý. Jednak se představila firma Promethean s novými možnostmi softwaru ACTIVstudio 3 (Peter Lambert, Anglie), Interaktivní cvičení na bázi ACTIVstudio (B. Vošický, Terasoft), ACTIVprimary 3 (Emma Leacy - Jones, Anglie).

Souběžně s hlavním programem probíhaly semináře seznamující posluchače s moderními metodami výuky s využitím zdrojů na Internetu. Za Gymnázium Hladnov vystoupila Mgr. Dagmar Kocichová s příspěvkem Výuka matematiky ve "žhavé současnosti". Seznámila posluchače s možnostmi výuky matematiky s využitím ICT, českými i zahraničními portály obsahující zdroje pro interaktivní výuku a nově vzniklým evropským portálem Calibrate.

Během konference představovaly své výukové objekty vytvořené v software ACTIVstudio školy, které se dostaly do finále v soutěži o interaktivní tabuli. Mezi čtyři nejlepší školy se dostalo i naše gymnázium. Mgr. Iva Skybová prezentovala metodicky velmi dobře propracované tři výukové objekty: Variace, Permutace a Kombinace obsahující nejen videosekvence, ale i flashové aplikace.

Od vítězství nás dělilo zhruba deset hlasů. Interaktivní tabuli jsme nevyhráli, ale vítězové jsme. Urazili jsme další krok vpřed. Za druhé místo jsme získali poukaz na bezplatný kurz pro práci s interaktivní tabulí v hodnotě 4800 Kč.

Více na http://www.activboard.cz/.

Kontakt

Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace
Hladnovská 1332/35
710 00 Slezská Ostrava

Telefon: 596 241 073
E-mail:
Web: hladnov.cz
Č.ú.: 14639761/0100
IČ: 00 842 753
ID datové schránky: v2wyu8n