Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace

ES | EN | CS

facebookyoutube

zakl_informace

Základní informace ICeMSK

logoe

V rámci realizace Státní informační politiky ve vzdělávání (dále jen SIPVZ) byl i naší škole v Moravskoslezském kraji udělen odborem SIPVZ Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen MŠMT) statut Informačního centra SIPVZ. Vzhledem k ukončení podpory aktivit informačních center ze strany Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy aktivně vstoupilo do této problematiky Krajské zařízení pro další vzdělávání a informační centrum Nový Jičín (dále jen KVIC) a ve spolupráci s Moravskoslezským krajem - Krajským úřadem, Odborem školství, mládeže a sportu nastartovalo projekt "Informační centra Moravskoslezského kraje (ICeMSK)", jehož cílem je vybudovat a provozovat funkční metodickou a poradenskou pomoc v oblasti informačních a komunikačních technologií (dále jen ICT) na základních a středních školách s kontaktními centry plošně na území Moravskoslezského kraje. Na spolufinancování aktivit souvisejících s projektem se podílí svými prostředky také Moravskoslezský kraj.

Projekt běží již druhým rokem.

V rámci rozšíření počtu ICeMSK byla vybrána naše škola. Získali jsme tak statut Informačního centra Moravskoslezského kraje (ICeMSK).

Cílem projektu je vybudovat funkční poradenskou síť pro základní a střední školy v MSK k realizaci poradenských, konzultačních a školicích aktivit na společné téma: ICT - implementace, zdroje, předávání zkušeností.

Co může vaše škola očekávat v rámci této poradenské sítě:

  • kurzy, workshopy, školení,
  • přednášky, semináře, prezentace, konference,
  • předávání kontaktů a síťování škol do ICT projektů,
  • výměnu zkušeností, příklady dobré praxe, ukázková řešení,
  • sdílení a výměnu zkušeností s některými podobnými centry v ČR mimo náš kraj.
     

Kontakt

Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace
Hladnovská 1332/35
710 00 Slezská Ostrava

Telefon: 596 241 073
E-mail:
Web: hladnov.cz
Č.ú.: 14639761/0100
IČ: 00 842 753
ID datové schránky: v2wyu8n