Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace

ES | EN | CS

facebookyoutube

origin08_09

Soutěž ORIGIN

Organizátor soutěže, Gymnázium Hladnov, Slezská Ostrava, ve spolupráci s KVIC, Nový Jičín, si kladl za cíl oslovit tvůrčí učitele všech ZŠ a SŠ v Moravskoslezském kraji, umožnit jim prezentovat své výukové materiály i metody a formy využití ve výuce a porovnat je, jako i své prezentační schopnosti, s kolegy z jiných škol. Záštitu nad soutěží si vzala Jednota školských informatiků (JSI).

Finále se konalo 12. prosince 2008 v multimediální učebně Gymnázia Hladnov. V nezávislé porotě byl zastoupen KÚ MSK Mgr. Jitkou Halfarovou, KVIC, Nový Jičín, Mgr. Blankou Kozákovou, ICeMSK (Informační centrum Moravskoslezského kraje) ředitelem Mendelova gymnázia z Opavy Mgr. Petrem Pavlíčkem, a JSI nezávislým novinářem a redaktorem portálu Česká škola Jankem Wagnerem. Porotě předsedal Ing. Milan Hausner, ředitel ZŠ Lupáčova, Praha, mezinárodně uznávaný odborník na výukové objekty.

Během patnácti minut představil každý finalista výukový materiál, předvedl jeho metodické využití a odpověděl na případné dotazy poroty.

Kritéria hodnocení byla jednoznačně dána propozicemi při vyhlášení soutěže 15. září 2008. Vzhledem k tomu, že výukové objekty nebyly tematicky, rozsahově ani softwarově omezeny a jedním z kritérií hodnocení byla i prezentační schopnost soutěžících, neměla porota lehkou práci. Nakonec se rozhodla udělit výjimečně i

4. místo, a to Mgr. Tomáši Kopcovi, PrimMat, Soukromá střední škola podnikatelská, Frýdek-Místek, za přínos v tvorbě otevřených výukových objektů a vytvoření obsáhlého elektronického materiálu „Prezentace příkladů v matematice“.

3. místo zaslouženě patří Mgr. Jana Pastuchové, Gymnázium Bohumín, za „Les - výukový matriál pro primu“,

2. místo Mgr. Ivě Skybové, Gymnázium Hladnov, Slezská Ostrava, za výukové objekty „Variace. Permutace. Kombinace“.

Vítězem - 1. místo - soutěže je Mgr. Martin Vonášek, Gymnázium Hladnov, Slezská Ostrava, za výukový materiál „Sjednocení Itálie a Německa“, který si odnesl i Cenu diváka.

Pořadí ostatních soutěžících nebylo určeno.

Všichni soutěžící obdrželi drobné upomínkové předměty a vítězové si odnesli hodnotné ceny díky sponzorským darům firem: AV MEDIA, a.s., BSP Multimedia, s.r.o.,  Dosli, Google, KVIC Nový Jičín, KÚ MSK, Microsoft, Profimedia, s.r.o., Terasoft, a.s.

Hostem a garantem soutěže byla PhDr. Jaroslava Wenigerová, bývalá náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje. Po zhlédnutí vystoupení prezentujících vyjádřila překvapení nad vysokou úrovní soutěže.

Předseda poroty Ing. Milan Hausner na závěr zdůraznil: „Mnohé soutěžní výukové materiály mají takovou úroveň, že s přehledem mohou konkurovat objektům z evropského portálu LRE“. A to od zástupce ČR v bruselské skupině odborníků na metody rozvoje využití interaktivních tabulí a ICT ve výuce IWB (Interactive WhiteBoards) obzvlášť potěší.

Mgr. Dagmar Kocichová

Fotogalerie 

Kontakt

Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace
Hladnovská 1332/35
710 00 Slezská Ostrava

Telefon: 596 241 073
E-mail:
Web: hladnov.cz
Č.ú.: 14639761/0100
IČ: 00 842 753
ID datové schránky: v2wyu8n