Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace

ES | EN | CS

facebookyoutube

Don Quijote de La Mancha v mateřské škole

Dne 12. dubna 2018 se naše skupinka nadšenců ze 4.S vypravila do mateřské školy Ostrčilova. Měli jsme pro děti připraveno představení o knize „Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha“. 

Naše letošní vystoupení bylo již třetí v pořadí a je pravda, že nás tento tradiční projekt profesorky Carmen stále velmi baví. I tentokrát jsme všichni společně hodně nacvičovali, aby šlo vše, jak má, až přijde „den D“.

12. dubna ráno jsme si nejprve vyzvedli kostýmy v kostymérně divadla Antonína Dvořáka, jako to děláme každý rok. Poté jsme si vše ještě jednou nanečisto zahráli v Husově sadu. Také jsme museli vyřešit neplánovanou nepřítomnost jednoho z účinkujících. Náhradou za něj jsme angažovali spolužačku, která nám dělala fotografku a naštěstí ho mohla zastoupit. Pak jsme pokračovali směr Ostrčilova.

Ve školce jsme se převlékli a začali hrát divadlo. Vše bylo perfektní. Děti se smály Donu Quijotovi, jeho koni, oslíkovi. Bavily se skvěle a soustředěně nás sledovaly, což nás samozřejmě velmi potěšilo. Poté jsme jim položili pár otázek, abychom zjistili, co si z představení pamatují. Děti byly velmi šikovné a za své správné odpovědi od nás dostaly bonbóny. Následně jsme se my i děti rozdělili do tří tříd a tam jsme s nimi vyráběli příšerky maskované za větrné mlýny. Děti prokázaly, že jsou velmi zručné. Nakonec jsme se vyfotili a rozloučili. Cestou zpět do kostymérny nám Carmen koupila všem zmrzlinu. V teplém dni to byla vítaná tečka.

Na závěr je třeba říct, že jsme si tuto aktivitu velmi oblíbili a doufáme, že si ji příští rok zase zopakujeme. Je to skvělá zkušenost, zábava a zároveň i poučení. Zkrátka, těšíme se znovu na viděnou s Donem Quijotem.

Markéta Rychlá, 4.S

 

VII. celostátní festival studentského divadla ve španělštině v Ostravě a mezinárodní festival v Rumunsku

 

7. a 8. března se sjely do Ostravy divadelní soubory všech česko-španělských gymnázií (Ostrava, Praha, Brno, Plzeň, Olomouc, České Budějovice), aby předvedly výsledky své celoroční práce před širokým publikem, ve kterém nechyběl velvyslanec Španělského království, kulturní rada, jazyková atašé, ředitel Institutu Cervantes, generální ředitel SmVaku a mnoho bývalých absolventů.

Gymnázium Hladnov a JŠ jako každoročně reprezentoval divadelní soubor Mgr. Josého Roja, který předvedl hru svého učitele Život je sen (Onna Kabuki).

V dubnu pak hladnovský soubor reprezentoval Českou republiku na mezinárodním divadelním festivalu v Bukurešti.

28. dubna 2015

 

DSC 0557

 

DSC 0077               DSC 1118

Aktuality z bilingvní sekce

Kontakt

Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace
Hladnovská 1332/35
710 00 Slezská Ostrava

Telefon: 596 241 073
E-mail:
Web: hladnov.cz
Č.ú.: 14639761/0100
IČ: 00 842 753
ID datové schránky: v2wyu8n