Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace

ES | EN | CS

facebookyoutube

Přírodovědný kroužek

Přírodovědný kroužek je volnočasová aktivita určená zájemcům ze všech tříd našeho gymnázia. Schůzky probíhají pod vedením PaedDr. Hany Ptaškové v rozsahu dvou hodin týdně, účast je pro žáky bezplatná.

Členové kroužku hrají i vytvářejí hry a kvízy s přírodovědnou tematikou, pozorují přírodniny a provádějí experimenty v biologické laboratoři. Zpestřením činnosti jsou besedy s odborníky z praxe a řada odborných exkurzí za přírodovědnými a technickými zajímavostmi i do provozů firem. Členové kroužku dále pomáhají při údržbě a rozvoji Naučné stezky gymnázia Hladnov. V rámci spolupráce s partnerskými základními školami realizují programy vzájemného učení během tradičního projektového dne a vytvořili též řadu pomůcek pro propagaci přírodovědy na Dni Země.

Přírodovědný kroužek se také zabývá problematikou třídění odpadů. Další oblastí činnosti je spolupráce se ZOO Ostrava při adopci zvířete – lemura Sclaterova a s Českou společností ornitologickou v rámci projektu Rorýsí školy. Zájemci z kroužku mohou také sami chovat drobná terarijní zvířata ve školní minizoo.

Přírodovědný kroužek funguje od roku 2013, kdy vznikl v rámci projektu NatTech MSK. Nyní je jeho činnost součástí udržitelnosti tohoto projektu. Aktivity přírodovědného kroužku jsou finančně podporovány díky SRPG.

Akce přírodovědného kroužku

Brunete Ayuntamiento

October 24

VISITA HOY DE ESTUDIANTES DE LA REPÚBLICA CHECA Y DE MADRID

Esta mañana nos ha visitado un grupo de estudiantes de la República Checa, procedentes de Ostrava, y otros estudiantes del Instituto de Educación Secundaria "Ciudad de Jaén" de Madrid. Este curso el instituto madrileño realiza un intercambio ...dentro del programa Comenius con el otro instituto de Ostrava. El objeto del intercambio es el estudio de la Guerra Civil Española y sus enclaves más importantes, motivo por el que han decidido incluir Brunete en su programa de visitas.

En total son 42 los alumnos que hoy han visitado nuestro pueblo. El alcalde de Brunete, Borja Gutiérrez Iglesias, el primer teniente de alcalde, Manuel Pradillo, y la concejal de Cultura, Mar Nicolás, recibieron a los estudiantes en el Centro Cultural Aniceto Marinas. Allí asistieron a una clase magistral del historiador Antonio Rufo, que les explicó el devenir de nuestro pueblo antes y después de este acontecimiento histórico. Posteriormente visitaron diferentes enclaves del municipio como la Plaza Mayor, el cementerio, el casco histórico o los búnker y fortines de la Batalla de Brunete.

obr1obr2obr3obr4

Filmový klub

Filmový klub funguje pod logem Hlad po filmu na naší škole od prosince roku 2006. Metodou dramaturgických celků věnovaných režiserům nebo pozoruhodným částím kinematografie přibližuje studentům světové a domácí filmové umění. Projekce je doplněna přednáškou a začleněním daného tématu do širších souvislostí s možností diskuze.

Cíle:

  • umožnit žákům shlédnutí kvalitních snímků světové a domácí kinematografie
  • změnit pohled žáků na filmové umění - vnímat film jako víceobsahové médium s přesahy do oblasti literatury, hudby, sociologie, filosofie...
  • vést žáky k srovnávání filmů a schopnosti rozpoznat kvalitu v současné filmové produkci

log

comenius12 13

Podkategorie

Kontakt

Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace
Hladnovská 1332/35
710 00 Slezská Ostrava

Telefon: 596 241 073
E-mail:
Web: hladnov.cz
Č.ú.: 14639761/0100
IČ: 00 842 753
ID datové schránky: v2wyu8n