Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace

ES | EN | CS

facebookyoutube

Soutěž ORIGIN 2009

Konference Prameny tvořivosti

Konference "Prameny tvořivosti" organizovaná dne 13. 11. 2009 Gymnáziem Hladnov, Slezská Ostrav, byla svým obsahem v ČR ojedinělá. Nesla se v duchu motta prof. Karla Rýdla, CSc: "Jak dlouho budeme ještě dnešní děti učit ve včerejších školách předvčerejšími metodami pro zítřek?" a konala se na počest Evropského roku tvořivosti a inovace vyhlášeného EU.

Hlavní částí konference byl již 2. ročník soutěže ORIGIN, soutěže o nejlepší elektronický vyýukový materiál z autorské dílny učitele. Záštitu nad soutěží si vzala Jednota školských informatiků a odborným garantem byl PhDr. Ondřej Neumajer, Ph.D., VÚP.

Konferenci uvedl ředitel školy Mgr. Danil Kašička. Jako host vystoupila náměstkyně hejtmana MSK Mgr. Věra Palková.

Stěžejní referát "Tvůrčí učitel – tvůrčí žák" přednes lIng. Milan Hausner, ředitel ZŠ Lupáčova, Praha. "Rosteme a měníme se aneb rvp.cz v novém" byl příspěvek PhDr. Ondřeje Neumajera Ph.D. a velmi emotivně působivý závěrečný příspěvek "Škola 21" patři Ing. Bořivoji Brdičkovi Ph.D., PdF UK Praha.

Hlavním programem konference bylo finále soutěže ORIGIN.

Podle slov předsedy poroty, Ing. Milana Hausnera, nebylo rozhodování jednoduché. Porota udělila cenu "Za zvláštní přínos v propagaci MSK mezi žáky" Mgr. Petře Huskové a Mgr. Dagmar Machálkové za materiál "Putování s Pepíkem". Cenu diváka získal Mgr. Martin Vonášek s prací "Světová válka". Třetí místo bezpochyby patřilo soutěžní práci "V naší škole straší" od Mgr. Hany Dobrozemské. Druhé místo zaslouženě obdržel Mgr. Martin Vonášek a jeho výukový materiál "Světová válka". Vítězem se stal Mgr. Tomáš Kopec díky výukovému objektu "Matematika bez učebnic a sešitu".

Chtěli bychom poděkovat všem sponzorům, bez nichž by se konference i soutěžjen obtížně organizovala. jedná se o:Profimedia s.r.o., Terasoft a.s., BSP Multimedia s.r.o.

Soutěžní práce


Kontakt

Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ostrava, příspěvková organizace
Hladnovská 1332/35
710 00 Slezská Ostrava

Telefon: 596 241 073
E-mail:
Web: hladnov.cz
Č.ú.: 14639761/0100
IČ: 00 842 753
ID datové schránky: v2wyu8n